Et talent utenom det vanlige


Et talent utenom det vanlige

Soussjef Natalia Borylo Almaas (24) finner inspirasjon over alt, men den største inspirasjonskilden er bestemor


Natalia er et kokketalent utenom det vanlige. Hun har gått gradene ved Hotel Norge på rekordtid, og fikk i alderen av 23 år jobben som Soussjef på hotellet og ansvar for driften av Cafe Norge.

- Jeg begynner arbeidsdagen tidlig og vet aldri helt når jeg slutter. Alle passer på meg og sier at jeg jobber for mye, men jeg gjør det jeg elsker. Dette er mitt andre hjem, sier Natalia som takker kjøkkensjefen for at han la merke til det harde arbeidet hun la ned og ga henne sjansen.

Forbilde i bestemor

Helt siden bestemoren i Polen lærte henne kjøkkenets hemmeligheter, har hun vært fast bestemt på å bli kokk. Da bestemoren gikk bort så alt for tidlig, ble ambisjonene høyere enn noen sinne.

- Bestemor er min største inspirasjon. Hun var en meget dyktig kokk og laget maten fra bunnen av. Hun lærte meg å behandle råvarer med respekt og utnytte alt. Det har jeg videreført i menyene jeg setter opp på Hotel Norge. Her er det null svinn! Det krever fantasi, og takket være kjøkkensjefen som alltid støtter meg og gir meg frihet til styre kjøkkenet og komponere mine egene menyer, får jeg utløp for kreativiteten min her. Jeg har også fantastiske folk i teamet mitt, som ser hvor jeg vil og henger seg på for å hjelpe.

Drømmer om bok

Inspirasjonen til nye retter finner hun overalt. Nå om høsten når skogen bugner av råvarer, plukker hun rognebær, tyttebær, blåbær, hyllebær og sopp som hun tørker og fryser ned eller sylter.

- Jeg har en drøm om å skrive en bok med egne oppskrifter. Den skal inneholde mye om sylting av råvarer, til minne om tradisjoner.

Ambassadør

Som ambassadør for Sverre W. Monsen gir hun også innspill til den nye Nordic Chef- Kolleksjonen.

- De passer på at jeg er fornøyd og lytter til mine tilbakemeldinger. Uniformen vår er viktig, for den er vår beskyttelse og samtidig et signal til våre gjester. Når du møter dem med en strøken uniform, gjenspeiler du hvordan det er på kjøkkenet- og kjøkkenet skal skinne! Kokkeyrket er også fysisk krevende, så klærne må sitte godt, puste og verne mot varme.

Mye oppmerksomhet

Natalia har fått mye oppmerksomhet den seneste tiden. Hun har vært dommer i flere kokkekonkurranser, og Bergens Tidene har kåret henne til én av 30 unge talenter som kommer til å sette Bergen på kartet i fremtiden. Oppmerksomheten kom brått på, men Natalia bedyrer at hun alltid vil ha beina godt plantet på jorden.

- Jeg føler meg veldig hjemme her på Hotel Norge, og har lyst å ta del i utviklingen her. Det er et godt sted å jobbe, og jeg føler virkelig at arbeidet er verdt det når gjestene får smake noe nytt, blir mette og får en god opplevelse som gir valuta for pengene.

Sjekk ut Natalia sine favoritter

Vil du vite mer om våre produkter? ​​​​​​​

Er du interessert i hva vi kan tilby deg?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Kontakt oss